ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ

Το πρωινό είναι απαραίτητο για τα παιδιά όλων των ηλικιών. Όμως, καθώς οι περισσότερες οικογένειες βιάζονται το πρωί, το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας μπορεί να θεωρηθεί άλλη μία ενοχλητική δραστηριότητα.

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Ένωση Διαιτολόγων αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

• Τα παιδιά που τρώνε πρωινό είναι πιο πιθανό να προσλάβουν τις συνιστώμενες ποσότητες θρεπτικών ουσιών κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε σχέση με τα παιδιά που δεν τρώνε πρωινό.
• Η γνωστική λειτουργία που σχετίζεται με τη μνήμη, οι σχολικές επιδόσεις και ο βαθμός παρουσίας στο σχολείο επηρεάζονται θετικά από την κατανάλωση πρωινού. 
• Η παράλειψη του πρωινού έχει συνδεθεί με αυξημένη κατανάλωση σνακ στη διάρκεια της ημέρας ή με μεγαλύτερη κατανάλωση σνακ με πολλά λιπαρά. 

Μολονότι όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να τρώμε ένα ισορροπημένο πρωινό, δεν είναι πάντα

εύκολο να βρούμε το χρόνο να το ετοιμάσουμε στα παιδιά μας. Επομένως το πρωινό πρέπει να είναι κάτι που οι οικογένειες περιμένουν με ανυπομονησία και όχι κάτι αγχωτικό και δύσκολο για τις μαμάδες και τα παιδιά.

Σας προτείνουμε να ξυπνάτε νωρίτερα για να διασφαλίζεται ότι θα έχετε όλοι χρόνο να καθίσετε μαζί και να απολαύσετε το πρωινό σας ως οικογένεια. Οι γονείς μπορούν να δώσουν το καλό παράδειγμα τρώγοντας το πρωί, ώστε τα παιδιά τους να τους μιμηθούν.

Το κλειδί για τον σχεδιασμό ενός πρωινού που θα προσφέρει ενέργεια για όλο το πρωί είναι η ποικιλία. «Τα παιδιά χρειάζονται ισορροπία θρεπτικών ουσιών και νόστιμες γεύσεις, ενώ οι μαμάδες χρειάζονται γρήγορες και βολικές λύσεις για το πρωινό».

Ετοιμάστε ένα πρωινό με ψωμί του τοστ ολικής άλεσης και μαρμελάδα, φρέσκα φρούτα, γιαούρτι και ένα μεγάλο ποτήρι χυμό ανανά Del Monte Gold Pineapple® Juice για έναν καλό συνδυασμό θρεπτικών ουσιών το πρωί. Διαφοροποιήστε τα φρούτα, τη μαρμελάδα και το γιαούρτι σας καθημερινά. Διαλέξτε ένα χυμό από την εξαιρετική ποικιλία της Del Monte® Juices selection για μια απρόβλεπτη, αστεία και γεμάτη χρώμα στιγμή απόλαυσης!

x